30 kolovoza 2010

Dobro je imati prijatelje...

...koji su tu kad ih trebaš i ne trebaš, koji te nasmijavaju, koji su ludasti,  a dobro dođu i oni koji kuhaju i koji rade za šankom :) Volim svoje prijatlje!


28 kolovoza 2010

Ne pokušavajte ovo kod kuće....

....inače bi moglo rezultirati ovim! Pri tom ne mislim na lošu manikuru već na rane na prstima.
Sutra je mojoj mamički rođendan.... Nije bitno koji, al se svejedno obilježava :) a pošto već dugo nisam mrdla iz Trpnja nisam baš imala prilike kupit joj poklon. Isto tako je baš prije par dana pohvalila moje drveno srce pa eto sjajne ideje za dar! Uhvatila sam momka da 'feta' drvca i uhvatila se brušenja i struganja. Taman kad sam mislila da me krenilo, hop, nastrado jedan prst.... Dobro, nije strašno, idemo dalje, brrrrrr, eto i drugi, i treći.... 5 srdaca sam napravila i tu stala dok su još svi prsti na broju. Sad se ne mogu odlučit koje od ovih dole da joj poklonim....
Srce u gornjem redu u sredini je drvo rogača, pored njega su srca od korijena česvine, a ispod od korijena masline (oni su pinkicu veći od ovih gornjih). Jedan ide mami, a ostali su na prodaju.
Mogu se kombinirat s lancem boje starog zlata (tanji ili deblji lanac), srebra ili bakra (malo deblji lanac), dužina po volji - kom. 70 kn

25 kolovoza 2010

Ako ste u blizini Slavonskog Broda....

....pročitajte ovo!
Di ste vi u četvrtak, od 8 do 13h?! Ja znam di bi ja bila, da mogu, a pošto ne mogu onda ću vjerojatno bit u krpama pa na kavi pa na kupanju! Ma nije ni meni loše ;)

Krema za ruke, krema za kolače, krema za sunčanje....krema za drvo!

Od kad sam otvorila štand, ima nekih misec i po dana, mama jedne brbljave i slatke Gee me zamolila da joj napravim drveno srce koje je vidila na mom vratu. Tek sam se sad nakanila napravit isto.... uvik mi je nekako najteže napravit nešto po narudžbi, nešto što mi se možda u tom trenu i neda. Čekala sam trenutak inspiracije (i volje) i minutu slobodnog vrimena mog dragog (bez kojeg bi teško uopće radila išta s drvom, on obavi 'grublji' dio posla) i ispolirala srdašce. Ukoliko se privjesak/lančić ne svidi Gei i njenoj mami onda ide na prodaju :)

Da.... na slici je srce prije nego je premazano kremom od maslinovog ulja (radi ju mama od dragog; maslinovo ulje i pčelinji vosak - čuda čini za oštećenu kožu!) i poslije! Možete li zamislit koja je razlika u boji godova?! Meni je to najdraži dio rada s drvom... svaki put se iznenadim koliko je svaki komad jedinstven i poseban i koliko promijeni boju kad se premaže!
Eto malog savjeta za ljubitelje i imatelje drvenog nakita - ukoliko hoćete dobiti tamniju/izraženiju nijansu drva utrljajte u isti malo masne kreme poput zagrebačkog melema ili nevenove masti, prolazi čak i obično maslinovo ulje.

24 kolovoza 2010

Time of my life!

 
Svi se lagano kupe kućama, poslovima, brigama... neki idu u jesen! Još je na kalendaru, al kad pođu dragi ljudi, nekako, ko da je lito već gotovo....

20 kolovoza 2010

Buttons, again!

Sav nakit koji napravim nastojim slikat. Najdraže mi je radit naušnice, a njih mi je najteže slikat. Posebno ako su one s pučicama i ako vise i luduju i kreću se dok ja hoću da stoje mirno! Nisu bajne, al' nekako sam ih uspila uhvatit u pauzi između njihanja na uhu... Kad su vesele!!
 'Think green', naušnice napravljene od puca u nijansama zelene boje, alke i udice u boji srebra, PRODANE
'Pinky', naušnice napravljene od puca u nijansama roze i plave boje, alke i udice u boji srebra, PRODANE!
'Button me in yellow', naušnice napravljene od puca u nijansi žute i maslinasto zelene boje, patentnim zatvaračima, alke i udice u boji starog zlata, 35 kn

12 kolovoza 2010

Viroza!

PRODANO!
 PRODANO!
PRODANO!
 
PRODANO!
'GREEN ANGEL', 'ARMY DOT', 'BAG KEY', 'SMEČKO', 'INNER CHILD' I  'PINKI'
Lančići napravljeni od ključeva bojanih akrilnim bojama uz dodatak ukrasa (metalne i plastične perle, satenske mašne, metalni privjesci i sl.). Lanci su u boji srebra i bakreni (Smečko) - 60 kn (green angel, army dot, bag key, smečko)  i 70 kn (inner child i pinki)

10 kolovoza 2010

Ključić oko vrata ili na uhu....sve može!

Na štandu su ključići vrlo dobro primljeni pa sam ih odlučila još napraviti. Ovaj put sam ih bojala u nježne, dječje nijanse zelene, plave i roze.... Evo kako su naušnice ispale.
 
 SVE NAUŠNICE SU PRODANE!
Naušnice redom prikazivanja:) : 'I love purple', 'Dream blue', 'Purpi' i 'Unchain my heart', ključići bojani akrilnim bojama, udice u srebrnoj boji i boji starog zlata - 40 kn par

06 kolovoza 2010

Prsti na ražnju!

Muku mučim sa silikonskim vrućim lipilom! Ne znam ko ga od vas koristi, i ne znam jel se isto događa i vama, al meni su ruke pune opeklina! To se toliko svrući da je nemoguće radit s njim duže od 15 minuta. Možda je i do pištolja.... bilo bi dobro da ima ugrađeni termostat u sebi i da sam regulira toplinu. U stvari, pištolj kojim se ja koristim je još ok (kakvih ima....jednoj forumašici je eksplodiro u ruci?!) , čini mi se da me zapravo najviše zezne kad lipim metal koji jako brzo poprimi vrućinu i zapravo me on opeče.
Npr. ovaj broš i prsten su me koštali opećenog kažiprsta i to još s prstenom nisam zadovoljna!?
Ako ko ima kakvu ideju kako spriječit opekline, ili me barem utješit da ću se s vremenom upraksirat i da će opeklina bit manje, bilo bi mi vrlo drago da se javi :D

Evo nešto drugih stvari s kojima nisam imala problema
'ŽUTO KAO SUNCE', Vuneni broš sa satenskom mašnicom, kopčica cca 2 cm s unutarnje strane - 25 kn
'SVI VOLE MORNARE', Broš od tkanine s pucom u sredini na kojoj su zaljepljena mala srca, metalna kopča cca 2 cm s unutarnje strane - PRODAN!
'ZIPLACE', Prsten napravljen od čipke i patentnog zatvarača, podesiva veličina prstena - PRODAN!

05 kolovoza 2010

Novo ruho starih privjesaka

Jučer sam napisala da sam se malo zabavila memory pločicama (ako se ne sjećate tehnike transfera više pročitajte tu) i napravila od njih lančiće. Evo kako izgledaju u novom ruhu!
PRODAN!
PRODAN!
 PRODAN!
 
 PRODAN!
PRODAN!
 
 PRODAN!
Lančići od prve slike prema dole: 'djevojče', 'free as a bird', 'hug me', 'love', 'na grani se bolje vidi', 'prijatelji iz sjene' i 'smiling faces'
Svi privjesci su od drva (tehnika transfera), lanci su različitih duljina i boja (od 40 cm i >, staro zlato, boja srebra i crna) - 60 kn komad

04 kolovoza 2010

Is it too big? I don't think so!

Pozdrav dragi moji.... danas sam i jučer bila vridna, uz to što sam se okupala zapravo sam i napravila nešto nakita. Preuredila sam one pločice koje sam radila, al te ću slike staviti sutra. Danas vam predstavljam najveći broš koji sam do sada napravila i jedan prstenčić (bilo ih je još par, al su se prodali prije nego sam ih slikala, pametnije ću drugi put). Enjoy!
Broš 'Mornarski' - promjer 12 cm, unutrašnjost patentni zatvarač i metalna puca sa sidrom, s unutarnje strane metalna kopča cca 2 cm - PRODAN!
Prsten 'Zipred', crna čipka i crveni patentni zatvarač, prsten je podesive veličine - PRODANO!

02 kolovoza 2010

Time to make new stuff!

Nikako da ulovim vrimena za nove radove, dani su prekratki.... Dok se ne nakanim evo nekoliko lančića koje još nisam predstavila tu na blogu, a napravljeni su još ove zime :)
Lančić dužine cca 50 cm, načinjen od metalnih dijelova (satni mehanizam), puca i drvenih cvjetića, lanac u boji starog zlata -  PRODANO!
Lančić dužine cca 40 cm, srebrni lanac, drveni privjesak u obliku srca, decoupage tehnika - 50 kn