29 lipnja 2011

Oprostite mi....

.... ali ponekad sam pravo žensko - kad vidim miša skočim na stolicu i s nje se ne mičem dok hrabra muška polovica ne riješi problem kako god hoće! Miševi su mi slatki samo nacrtani i dok su daleko, daleko od moje kuće (a pogotovo moje kuhinje)!
Illustrations by Asja Boroš
I oprostite mi mišoljupci, ali ja bi zaista volila da Tom bar jednom ulovi tog Jerry-a... čisto jer shvaćam njegovu agoniju i kako je to zeznut posao zapravo! Još kad vam se mota po kuhinji....?! BLJAK!
Javim vam se kad provjerim i dezinficiram svaku rupicu i kutak u kući!
P.S. mali savjet ako živite u prizemlju (ili u razizemlju, poput mene) - ne ostavljajte otvorene prozore ako na njima nemate mrežicu! Amen!

25 lipnja 2011

Imam mali savjet za vas...

...ne idite se kupati na plažu bez debelog hlada u 11 sati! Nije dobra ideja, bez obzira na zaštitni faktor! Rezultat - alergija po (rumenim) obrazima.... Divota!
Al' nije ljeto samo u opeklinama, ima nešto u prugicama, jedrilicama, valovima, ribama....
Danas sam baš ponosna - broj pratiteljica tu na blogu je dostigao stotku!! Hvala svima koji su pomogli da se brojka zaokruži, zaista me razveselite svaki put kad vidim da se pridruži novi član!

24 lipnja 2011

I wish people would take me seriously....or not!

Isidora je dobila inspiraciju i odlučila organizirati mornarsku trampu. Partnerica mi je bila Ivona koja piše i inspirira sve koji prate njezin blog Izzy Creations pa sam izborom partnerice bila više nego zadovoljna ;) Za izradu dara koji sam joj namjenila inspirirale su me Zoranove etiketice koje sam već ranije spominjala.... A kad sam ja dobila njezin poklon, povezala sam ga, inspirativno, s Nick Cave-om i njegovom 'the ship song' (jer ipak je ovo bio mornarski swap?!)
Svaka sličnost sa stvarnim (slavnim) osobama je namjerna!
P.S. Iako su brci sami za sebe premoćan poklon nisam samo njih dobila.... Isidora se potrudila i napravila mali kolaž izmjenjenih darova pa pogledajte što sam još dobila TU!

Čini mi se da sam vidio mica macu!?

Ovo su novi lančići... malo sam se poigrala. Što vam se čini, da ih napravim još?
P.S. ispričavam se na lošoj kvaliteti slika, ali u nedostatku photoshopa i dnevnog svitla bolje nisam mogla :(

22 lipnja 2011

Bloger saberi se!!

Opet bloger ne radi kako treba. Sabotira uploadanje slika. Neću se živcirati. Evo malo mjuze. Valjda nema ništa protiv nje.

20 lipnja 2011

čupavTIĆi

ČupavTIĆe sam vam već predstavljala, ali sada su dobili novog modela i novu pozadinu.... slike su ispale baš ljetne i mirišu na more i baš sam njima zadovoljna! Od sada sav nakiTIĆ fotkam na plaži - što kažete na tu kombinaciju spajanja ugodnog s korisnim?!
Na Facebook stranici potražite više detalja i cijene (ako vas zanimaju)!

19 lipnja 2011

Prekrasno popodne na plaži...

...mali photo-shoot koji je rezultirao sa 600injak slika (dragi je bio raspoložen)...
...od kojih je dobar dio otpao na glupiranje...
... bacanje kamenčića u more...
... misli na pučini i sa galebovima u zraku....
... zalazak sunca....
 .... i hladno more (ali taj ćemo detalj zanemarit).
Kako je prošlo vaše nedjeljno popodne?

18 lipnja 2011

Inspiration post

Ne, nisam zaboravila na blog. Naprotiv. Nisam pisala jer (osim što 7 radnih dana u tjednu ne ostavlja mnogo slobodnog vrimena) nisam napravila ništa novo.
Zapravo, imam par novih, ljetnih, stvarčica koje su u fazi izrade, ali su povezani sa mornarskim swapom pa ne želim Izzy otkriti što će dobiti u paketiću. A opet, kako bi se blog ponajviše trebao baviti nakitom nisam željela postati nešto van te teme (jer već odavno nisam pisala o nakitu). I tako... dok ne završim nove stvarčice (a nadam se da ću sutra) ostavljam vas sa ilustracijama koje su me inspirirale za novu ljetnu kolekciju nakiTIĆa :)
Photo via Spot!
 Photo via Inkdryer Blog
Photo via Wallcoo.net
Photo via Dribbble

10 lipnja 2011

Ovih dana planiram pothvat

Napraviti lutku za šivanje po svojim mjerama! Gledam ovaj video i čini mi se tako jednostavno.... pa rekoh: 'zašto ne?!'. Kladim se ipak da ima nekakva caka :)
Još linkova za izradu lutke kao i ostale savjete vezane za šivanje možete potražiti na odličnom blogu Krpice i konci  
Da li je netko radio svoju lutku, imate koji dobar savjet? Za početak, možete mi pomoći s idejom di da nabavim ovo punjenje (područje Dubrovnika, eventualno Splita) ili čime da ga zamjenim...? Doma imam izrezane spužve pa sam mislila pokušati s njom i to u kombinaciji s pur pjenom... Iako dragi kaže da se pur pjena jako napuše i da će vjerojatno izobličiti napravljenu formu.... Hm, još imam neke ideje da napravim odljev od gipsa, a da cijelo tijelo bude punjeno pur pjenom (nakon što se posuši makla bih gipsani dio i ostalo bi samo punjenje od pur pjene). Malo je više posla, ali bi rezultat mogao biti bolji.
Uglavnom, pomagača sam našla, a to i jest najvažnija stavka, zar ne ;))

06 lipnja 2011

Mornarski swap

 Izvor: Favim.com
Sizika nam je organizatorica ovog super swapa u kojem ćemo razmjenjivati stvarčice (ručne izrade) mornarske tematike u vrijednosti do 50 kn. Više detalja možete pronaći na njezinom blogu e-sidora gdje se možete prijaviti za sudjelovanje! Rok za prijavu je 10.6. stoga žuržurpožurite! Nadamo se velikom broju mornara :)

04 lipnja 2011

Novi etiketice

inspirirani prekrasnim Zoranovim privjesnicama. Bilo ih je zabavno spajati i kombinirati, tim više što sam za njihovu izradu iskoristila stare Božićne čestitke koje čame u ladici već neko vrime. Hope you like them :)
O Zoranu i njegovom radu potražite više na Facebook stranici bookbinding ili na njegovom blogu Male stvari