20 travnja 2012

TuTIĆ petkom: bukeTIĆ!

Mislim da sam vam već par puta spomenula kako živim u razizemlju što znači da nemamo baš puno sunca u većini kuće, a u jesen i zimu ga uopće nemamo. Pretpostavljam da je to razlog zašto cvijeće ne uspijeva u mojoj kući (osim činjenice da nisam dovoljno pažljiva prema njemu pa ga nerijetko zaboravim zalit, obrisat prašinu sa lišća i tako...). Pošto svakojako zelenilo ipak osvježi prostor, posebno dnevni, odlučila sam ga nadopuniti sušenim. Imam kiticu lavande i neke biljke slične trstici. Ipak, to nije dovoljno svježe! Fali mi boje! Tako sam odlučila napraviti bukeTIĆ od botuna koji će uvik bit zelen, a kojeg ne triba zalivat!

Ovaj petak je TuTIĆ poprilično jednostavan i zahtjeva minimum sredstava - zelenu cvjećarsku žicu, botune različitih veličina i boja te kliješta!
Prvi korak je izrezati žicu na dužine od otprilike 15ak - 20 cm (ovisi za kakvu vazu ste namjenili bukeTIČ). Što više botunastih cvjeTIĆa to bolje! Zatim posložite botune jedne na druge tako da idu od većeg prema manjem i da se vide sve boje na njima!
A onda formirajte cvjeTIĆe tako da nižete botune redoslijedom kao na slici ispod. Žicu provlačite uvijek u dijagonalne rupice (u slučaju da ih je 4).
Kad ste napravili sve planirane cvjetiće peteljke zamotajte komadićem žice kako bi lakše formirali bukeTIĆ.
Nađite vazu, mjesto za vazu i uvalite svoj bukeTIĆ na vidljivo misto u kući tako da ga pohvali tko god dođe u vaš dom! ;)
Milsim da bi bila fora umjesto ovako dugih peteljki raditi kraće pa svaki cvjetak zasebno nabosti na one stiroporne kugle. Tako bi buket bio bogatiji i mogao bi pristajat u neku veću vazu... ili ih jednostavno napravite više! Ovaj put sam ih napravila samo 7 jer nisam imala više žice, ali mislim da ću napravit još koji tako da bukeTIĆ bude puniji!
Pošaljite radove ako vas je ovaj ili bilo koji drugi tuTIĆ inspirirao na mail nakit.tic@gmail.com!!

p.s. googlajte 'button flowers' za još malo inspiracije! Izbacit će vam svakakvih lipih slikica :)

Edit: na Fejsu su mi skrenuli pažnju na divne radove Zihernadla - puno botunića na jednom mistu! A tek buketi.... moji su pravo amaterski u usporedbi s tima! 

Broj komentara: 10:

Sanjushka kaže...

Preprepreslatko....

Sara kaže...

Preslatko!! :D

Renata kaže...

Odlična ideja! Slatki buketić...

Sretno Vrijeme kaže...

Ajme, pa to je savršeno za onu Lalaloopsy sobu koju sam uređivala! Izvrsno!

mmm.... kaže...

Izuzetno simpatičan tuTIĆ! :)

Sonaj kaže...

Ovo s pažnjom prema cvijeću mi je nekako poznato-ko` da sam ja pisala(ha,ha,ha).Ovo cvijeće-dugmad-to te ja pitam!!!Meni bi vjerojatno i dugmad otpala!!! Sigurno ću probati-odlična ideja-simpatično i uklopivo u moj interijer i odnos prema biljkama:)):)):))

Sandra Z kaže...

Fenomenalna ideja! Hvala ti na tutiću.

Drangulije kaže...

Sladak tutorijal :) Nema sta, sada je verujem veselije kod tebe!
Hehe, kada smo kod toga, ja u svojoj sobi imam isto tako, manje svetla, ali to nije nikakav izgovor, posto u celoj kuci cvece uspeva... Tako da moja mama kada vidi da nesto unosim u sobu, odma vraca nazad :)
Tako sam uspela na poslu zeznuti drvo zivota, STRASNO... Biljke bas osete kada im se neko ne posvecuje.

Suzana kaže...

Koja fora! Zaista si me oborila s nogu jednostavnošću i krajnjim efektom. Prekrasno! I da! Hvala lijepo!

Asja kaže...

Fenomenalno! BukeTIĆ je veseo i originalan i što je najbolje, ne treba ga zalijevati.