17 srpnja 2012

Gastro (za kuharske početnike): ideja za brzinski ručak - tikvice!

Jeste li i vi jedan od onih tipova koji liti biže iz kuhinje? Iako volim kuhati, liti za to nemam vrimena, a ni volje. Uz nesnosne vrućine zadnje što mi pada na pamet jest još malo se zapeć uz špaher.
Jučer je vrućina malo popustila pa sam ipak odlučila nešto skuhati, ali je uvjet bio da bude brzo gotovo. Pošto im je sezona odlučila sam se za tikvice, a što drugo?!
Recept za ovu pastu je stvarno vrlo jednostavan i ne morate biti neki znalac u kuhinji da bi vam ispao fino. Trebat će vam (za 3-4 osobe):
1 tikvica srednje veličine
1 pileća prsa
2 dcl bilog vina
1 vrhnje za kuhanje
kapula
parmezan/gorgonzola (po želji)
sol, papar i začini po želji
i tjestenina naravno ;)
Dakle, izrežete luk, zažutite ga na malo maslinova ulja, dodajte piletinu izrezanu na kockice. Potom osolite i nakon što piletina dobije bjelkastu boju ulijte vino. Pustite da se lagano krčka dok vino ne ishlapi. Potom dodajte sitno izrezane tikvice i pričekajte dok puste vodu. Ako ne volite da su tikvice hrskave dolijte malo vode da se još prokuhaju. Potom dodajte vrhnje i kuhajte 2-3 minute. Na samom kraju kuhanja dodajte gorgonzole i/ili parmezana. Pomiješajte s pastom i poklopljeno ostavite 5 min da pasta fino upije toć.
Mi smo svoju pastu jeli uz zelenu salatu i kiseli motar
.

Broj komentara: 6:

Tatjana kaže...

Mmmmm,ovo fino izgleda!

Sanjushka kaže...

Mmmmm,volim tikvice!njam,njam. jos nisam.tako probala pripremiti ih, tko zna.mozda budem!

Sanjushka kaže...

Mmmmm,volim tikvice!njam,njam. jos nisam.tako probala pripremiti ih, tko zna.mozda budem!

Sanjushka kaže...

Mmmmm,volim tikvice!njam,njam. jos nisam.tako probala pripremiti ih, tko zna.mozda budem!

Sanjushka kaže...

Mmmmm,volim tikvice!njam,njam. jos nisam.tako probala pripremiti ih, tko zna.mozda budem!

Asja kaže...

oooooo, izgleda odlićno, pravi ljetni ručak!