30 siječnja 2013

Još jedan (pred)valentinovski post

Valjda ste nakon 2 valentinovska posta skužili da neću na tome stati :) Inače nisam neki ljubitelj obilježavanja Valentinova, ali ove godine sam poludila! Hehehe, da je dragi tu vjerojatno bi nadodao nešto tipa 'od ljubavi'! I bio bi u pravu.....Danas vam pokazujem zaljubljene štipke :) i obavještavam vas da sam na putu par dana i da vj. do idućeg tjedna neće biti novih postova, a kad se vratim napisat ću vam razlog mog izbivanja.... Vrlo, vrlo je uzbudljivo i jeeeedva čekam da podilim tu novost s vama!


Više fotki možete potražiti na nakiTIĆevoj Facebook stranici i u dućanTIĆu na Woohoou :)


P.S. muče me fotke i nedostatak svjetla pa ću u jednom od idućih tutorijala napraviti i light box pa da vidimo hoću takvom opcijom bit zadovoljnija. Btw, ima li tko savjet na tu temu može slobodno komentirati ili poslati mail na nakit.tic@gmail.com

29 siječnja 2013

Magnetni oblutci

Ovih dana nakiTIĆ radi punom parom! Najfriškije iz stvaraonice su izmarširali magnetski oblutci! Cila četa, jedva sam izvukla živu glavu!


Krenila sam s jednim kompleTIĆem magneta (svaki se sastoji od 3 oblutka) za probu, da vidim kako će mi ići.... Na kraju se vojska gomilala, gomilala i još se gomila! Ima nešto u tim prugicama, točkicama i modro/crveno/biloj kombinaciji.... i srcima! Valjda je to što je Valentinovo blizu pa me ponilo :)

Više slika možete potražiti na nakiTIĆevoj Facebook stranici i u dućanTIĆu na Woohoou!

26 siječnja 2013

Bliži se Valentinovo....

..... što će te vi ove godine - kupovati poklon, izradit ga sami ili će poljubac boljoj polovici bit dovoljan?


Dragi i ja nekako već tradicionalno ne kupujemo poklone već napravimo jedno drugome kakvu sitnicu ili se počastimo jednodnevnim izletom ili finom večericom. Kako smo ove godine švorc tako ove druge dvije opcije otpadaju i ostaju samo uradi sam pokloni. Ako vam se sviđa ideja, zašto ne biste napravili srce od naplavine! Jedino što trebate jest malo šperploče, pilica, vruće ljepilo, naplavine i malo više strpljenja i slobodnog vrimena! Evo kako su moji ispali :)


A i evo kako funkcioniraju u prostoru....


Ukoliko nemate vrimena da biste se igrali tetrisa sa naplavinama, a sviđaju vam se nakiTIĆeva srca naručit ih možete preko maila nakit.tic@gmail.com ili putem Woohoo dućana. Dimenzije srdaca su cca 26 x 22 cm, ali mogu biti napravljena u bilo kojoj veličini koja vama odgovara. Zbog jedinstvenosti materijala izrade nemoguće je napraviti dva ista srca stoga svatko dobiva svoj originalna.

Ovog Valentinova darujte handmade i podržite domaće kreativce :D

24 siječnja 2013

bonbončići

Već 100 godina nisam stavljala tuTIĆ na blog i srbe me ruke i imam super ideja, ali na žalost trenutno i ne baš puno vremena. Razlog zbog kojeg sam 'kratka' s vrimenom vam još ne mogu otkriti, ali vezan je uz blog i, virujte mi, jaaaako je zanimljiv i jaaaaako sam radi njega uzbuđena! Vjerojtano ću radi istoga malo izbivat s bloga idući tjedan, ali ništa zato, sve ću vam ja to nadoknaditi :)

A kad sam već napisala par riči, evo i par slikica.....

22 siječnja 2013

Brci vs. smajlići

Znaaaam, po svuda su.... na tetama s televizije, na tetama s ulice, na tetama s Interneta, na lutkama po izlozima.... iskaču iz paštete, ali im ni ja nisam odolila! Zapravo, za sada sam se okušala samo s jednom..... ali, ako ste za, ja bi napravila još koju.

Još ne znate o čemu pričam..... Pa o kragnicama (oblik 'brci')!


Iako mi kragnice jesu fora, moram priznat da mi je oblik ogrlica koje sam radila i ranije (oblik 'smajlić') jednako drag, ako ne i draži. To su kragnice na nakiTIĆev način i svaka je posebna :)


Onda, da čujem, za koji oblik kragnice ste vi - brci ili smajlić?

21 siječnja 2013

'Best of the best' tako kaže D&D

Priznajte, sve volite onaj dan u mjesecu kad u omiljenom kafiću uz jutarnju kavicu možete prelistati friški broj D&D-a! Ja sam ga jučer kupila i prolistala s posebnim zadovoljstvom......


Morala sam se malo pohvalit ;) Hvala i Woohoou preko kojeg sam slala fotku!

17 siječnja 2013

Nije crno, nije bilo, možda je sivo?

Kiša pada već danima.....NE volim biti zatvorena u kući i osjećam se tmurno, baš kao i vrime vani....


Još kad tome nadodate pasonju kojeg je nedavno ugrizao drugi, puno veći, pas radi kojeg je moja mišica morala ići na šivanje (a radi kojeg moram previjat njene rane tri puta dnevno, odnosno svaki put kad se vratimo iz mini piš šetnje, i pazit da ne skida flaster i ne liže se....) onda možete zaključiti da kiša baš i ne pomaže!


Ali, kad me pogleda(ju) onako ispod obrve slatko ne mogu ne razvuč osmijeh...... tmurnom raspoloženju unatoč :)

16 siječnja 2013

Moje čudo!


U par navrata sam spominjala zlatne ruke moje mame i, ako se ne varam, obećala sam vam jedan posTIĆ u kojem ću predstaviti više njezinih radova. Eto, danas je došao red i za to!

Za početak  dječje stvarčice koje su rađene kao pokloni za babine (ne znam da li je to književni izraz, mislim na darivanje, ili ono što Ameri zovu baby shower). Par kompletića za dečkiće.....


.....jedan za curicu koja je dobila malo veći kompletić, jer ipak je riječ o curici i ideje nekako lakše dolaze :)


Nakon dječjih stvarčica došla je faza kutija..... (virujte mi, ovo je tek desetina napravljenih)


....pa košarica......


..... pa boca - što velikih.....


-----što malih!


U međuvremenu je nagovorim da tu i tamo napravi što i za mene :)


Nešto za dragog (ali zapravo više za mene)!


Nešto za sebe (ali opet više za mene) :D


Sve u svemu, rekla bih da ja izvučem deblji kraj ;))

P.S. nešto njezinih starijih radova možete pogledati OVDJE!

14 siječnja 2013

tu-tu-tu-tururum

Hladni rumeni obrazi, nečujno šuštanje pahulja pod čizmama, mokre rukavice od grudanja, anđeli u snigu, hiperaktivni Lulić koja divlja i zabija njušku u hrpu bilog, zamagljeni prozori, topla peć i čaj koji se na njoj grije..... Znam, znam, palo ga je više od pola metra i kaos je i zima je i uskoro će od njega biti bljuzga, ali i ja bi snjegić! Da, jedino.... snig zahtjeva kapu, a kad nosiš kapu ne možeš nositi ukosnice.... ili možeš?!


Više novih ukrasa za kosu možete pronaći na Fejsu - TU (ne morate imati profil da biste pogledali slike)