24 siječnja 2014

Gastro kuTIĆ: zapečena voćna salata

Doručak je najvažniji obrok u danu, trebao bi bar biti, a ja volim dobar doručak! Iako, ponekad baš nemam volje u jutro raditi ne znam ni ja kako složene i komplicirane recepte, više volim kad je ono što spremam brzo gotovo. Istina, najčešće iz istog razloga uglavom doručkujem prepečenac s nekim namazom i čaj/mliko, ali tu i tamo ipak uložim malo više truda, i nikad ne požalim tako utrošeno vrime!


Još jesenas sam sličan recept radila s dunjama, a danas vam donosim zimsku verziju zapečene voćne salate....

ZAPEČENA VOĆNA SALATA

1 banana
1 jabuka
1 naranča
svježi đumbir
cimet
2 žlice zobenih pahuljica
pola žlice meda

Bananu izrežite na kolutiće, jabuku ogulite i narežite na ploškice, naranču očistite od kore i onog bijelog dijela ispod kore i koristite samo čistu pupu. Izribajte malo đumbira, stavite cimeta i zobene pahuljice. Sve promješajte i stavite u vatrostalnu zdjelu pa u ugrijanu peć na 180°C. Peće se jedno 15ak minuta s time da u međuvremenu jednom malo promješajte sve sastojke. Izvadite iz pećnice, pustite koju minutu da se malo prohladi pa dodajte med i promješajte. Jedite toplo.


Dobro je što salatu možete pripremiti i večer prije i samo je u jutro stavite peći, na taj način je doručak stvarno brzo gotov - dok se obučete i operete zube ona vam već miriše iz peći :)

Možete ju jesti samu, a možete je i kombinirati s pudingom od vanilije ili s grizom. U onoj mojoj prvoj, jesenskoj verziji griz je skuhan u mliku s koricom naranče i kockicom, dvije bijele čokolade. Bomba od doručka!


Kakve vi doručke volite? Spremate ih dugo ili jedete nešto 's nogu'?!

1 komentar:

Unique Hrebina kaže...

zanimljivo... ja volim svašta za doručak...evo trenutno palačinke no najčešče je to neki sendvićak sa sirom ili pahuljice...