27 siječnja 2014

TuTIĆ: 2. Valentinovsko srce

Prošao je vikend, a ja sam ga provela s mukom i grčevima u trbuhu. K vragu, ne može me svaka viroza zaobić?! To je eto moje opravdanje što kasnim s drugim valentinovskim srcem.... Krenila sam s izradom u subotu s namjerom da ga isti dan završim, ali uz sav trud nije išlo što zbog spomenute viroze, što zbog činjenice da sam podcjenila količinu materijala, ali i vrimena potrebnog za izradu.


Ideju za drugo srce dala mi je Biljana s bloga Drangulije koja je u komentarima na prošli tuTIĆ post napisala da ona trakice od kakvih sam ja radila lančiće ona koristi za izradu tapetića. Pa rekoh 'što ne bi i ja pokušala neku svoju varijantu?!'.

Ideja je bila da srce bude jednobojno, no, kao što sam spominjala ranije - količina potrebnog materijala nije zanemariva, a ja sam je definitivno potcijenila.... Da sam to znala od početka odlučila bi se za duplo manje srce (ovome su dimenzije cca 32 x 27 cm). Iako sam 'šarala' s materijalom i izvlačila iz naftaline one komade i komadiće koji su mi bojom odgovarali rekla bih da vam je za srce ove veličine potrebno 3-4 muške majce kratkih rukava.

A evo kako sam ga ja radila.... vjerojatno postoji bolji način - ovaj moj me koštao 2 žulja na prstima i jedno 6-7 radnih sati :)Za podlogu sam koristila nekakvu žicu koju mi je dragi dao (mislim da je to ona cvječarska, poprilično je tanka i lako se reže običnim nožicama). Njegova mama kaže da postoje u dućanima s tepisima za kupiti prava, gumena podloga za izradu ovakvih tapetića, a i da postoji nekakva igla s kojom ovaj postupak ide puno brže.

S druge strane isto igleda fora.... čak razmišljam da ga tako stavim na zid?!


....ili ipak ne?


Što vi mislite?

Broj komentara: 5:

Asja kaže...

ispalo je super- vrijedno uloženog vremena i žuljeva :) nadam se da se viroza smirila!

Martina Visnjic art kaže...

Super izgleda.

Drangulije kaže...

:) ako skratiš ove tračiče još malo, dobijaš onako neki drugačiji čupavac, ako me sećanje dobro služi :D ko bi rekao da i koji mm znači puno za izgled. ovo čisto ako ti opet dođe da praviš nešto slično :D :D :D
ja inače izbegavam mnogo da čvoričam ovako, jer kao što si i ti rekla, naporno je i vala žuljevi izlaze.
zanimljivo mi je ovo što si koristila kao osnovu. ne bi mi to nikada palo na pamet. lepo si se snašla, i bez rama :) zaista. bravo!

Maje Zmaje kaže...

stvarno izgleda dobro i sa zadnje strane! i stvarno svaka čast na trudu, čim sam vidjela sliku na fejsu bilo mi je jasno da je ovo koštalo žuljeva! :) ali isplatilo se! i možeš okačiti malo s jedne, pa malo sa druge strane, kad ti dosadi! ;)

ana@carpe_diem kaže...

ja sam prošli tjedan vidjela tu mrežicu u bauhausu, na odjelu di su zavjese i tepisi. a iglu sam davno imala, još kao djevojčica, s njom se samo ubada, pojednostavljuje rad, ali ne mogu je locirati već godinama.
krasni radovi,pozz