03 svibnja 2014

Po pelješkim brdima: Čućin

Subota. Kiša.... Nije baš neka kombinacija.....
Ni prošli vikend nije bio sunčan, ali ipak malo bolji nego danas pa smo ga dragi i ja, zajedno s prijateljima, odlučili iskoristiti i popeti se na Čućin, brdo poviše Trstenika.


Za one koje zanima - na Čućin možete ići iz Potomja (skretanje pored stanice za tehnički pregled vozila) ili iz Pijavičina. Iako staza jest markirana malo je teže pronaći njezin početak pa je najbolje da za smjer pitate one koji su se već penjali.

Mi smo išli iz Pijavičina, ostavili smo auto malo iza bivšeg Plameta (caffe bar Amigo) i krenili pješke do križa i počeli uspon. Do vrha vodi lipa, utabana staza koja je doduše na mistima malo obrasla pa smo već za 15ak min pješačenja bili mokrih gaća :D Trebalo nam je možda ura laganog tempa do gore, možda i više uz svo slikavanje. Na vrhu nas vrime nije najbolje poslužilo, doslovce nam je glava bila u oblacima.... Zbog magle nisu fotke baš bistre, ali i to ima svojih čari.... Evo, uvjerite se sami :)


Krdo muflona preko puta.... prvi put da sam ih vidila u živo!


Prekrasan pogled na Pelješac, sa svih strana!I provalije od kojih se malo zavrti u glavi.....


Vitar, magla i lagana kišica nisu nas spriječili da popijemo čaj na vrhu, pojedemo koji keks i da uživamo u tišini na trenutak, dva....


Bilo je fino.... a drugi put idemo kad bude sunce na obzoru!

1 komentar:

Drangulije kaže...

Joj, kako su divne fotografije.
Blago vama, baš imate gde da se penjete i šta da vidite :)