03 lipnja 2015

How to.... make your own packaging

Padam na ambalažu, definitivno, i ako ispred mene stavite dvije potpuno iste stvari spremna sam dati koju kunu više za onu koja je lipo upakirana..... Kad je riječ o prodaji kreativnih ručno rađenih stvarčica mislim da je pakiranje još važnije jer govori puno o onome tko izrađuje sve te divne stvari, ali i o trudu uloženom u izradu iste. Zašto predivan predmet kojeg ste pomno radili sa strašću i pažnjom staviti u išta manje vrijednu ambalažu?!

Već dugo broševe, dječje trakice ili leptir mašne pakiram u origami kuverte što super funkcionira jer unutra mogu ubaciti i vizitku, ali s ogrlicama koje su veće se malo mučim jer nemam odgovarajuću veličinu kuverte. Kad sam sređivala kat mi je pod ruku došo smotuljak prekrasne starinske tapete i pomislih da bi od njih mogla napraviti male 'džepove' za kragnice. Zapravo je sama ideja vrlo jednostavna, već sam nešto slično radila u čajnim razmjenama.


Izrezala sam tapete na željenu dužinu, presavila papir, prošila mašinom (s obzirom da papir tupi iglu predlažem da koristite onu koju brzo treba mijenjati i još jedan savjeTIĆ, logično, što tanja igla to bolje), odrezala višak tapete di je to bilo potrebno i ta-da!


S par detaljčića čini mi se jako zgodna ambalaža u koju je uložen osobni štih i trud, baš kao i za ono što je unutra :) Mislim da ručno rađena ambalaža zaista dava još jednu dimenziju vašem proizvodu.


Što vi mislite o ambalaži? Da li je i vama pakiranje bitno ili ga zanemarujete pri izradi/prodaji svojih radova odnosno pri kupnji?

Broj komentara: 6:

Vessna kaže...

meni je dosta bitno pakovanje, oduševim se kada vidim slatko, blesavo, malo, veliko, a ponajviše kreativno pakovanje poklončića :) ovi tvoji su mi baššššš cakani :)

Drangulije kaže...

bitno je, kako nije.
tvoje je odlično. sve se lepo uklopilo :D

Misty kaže...

Jako slatko! Upravo sam neki dan muku mučila kako napraviti novo pakiranje jer mi ono prvo nije bilo baš praktično i na sreću legica mi dala kjut ideju za male kuvertice pa sam sad sva u rezanju i lijepljenju :) Mašinu za šivanje na žalost nemam pa ne mogu napraviti ovako nešto slatko :(

Suz Ica kaže...

Dezen tapeta je prelep, a pakovanje ti je sada jos lepse, bravo :)

sanda balat kaže...

ajmeeeee, prekrasno :) savršene su tapetice, ideja, sveee :) <3 i ja bi tako štoooo, morati ćem pronjuškati pa narudžbicu napraviti :)

Anonimno kaže...

Pozdrav,

Super, bas zgodno :). Jako lijepo izgledaju. Svaka cast na ideji :).