O nakiTIĆu

NakiTIĆ je nastao slučajno. Možda ne sasvim, ali uglavnom slučajno. Priča o njemu počinje oko Božića 2009. godine.
Došla sam doma, nakon 2 mjeseca provedena u Zagrebu. Kako sam znala da ostajem 3 tjedna, a da je zimsko doba u mom rodnom kraju učmalo, kupila sam sebi decoupage ljepilo na dar. Da mi zamijeni zabavu, kad pada kiša. A baš eto, tih dana nisam imala naušnice koje bi mi išle uz šik modnu kombinaciju koju sam namjeravala obući za polnoćku. Teško je nama ženama....
Uglavnom, da ne duljim, pade mi na pamet da bih mogla sama sebi napraviti naušnice. Dragi je uskočio. Izrezao mi je par drvenih letvica i na njima probušio rupe. Ja sam ih obojala, zaljepila Paju Patka kojeg sam našla u nekom stripu iz 80ih (koji bi možda čitav vrijedio više nego sve moje naušnice skupa?!), prelakirala i stavila udice. Ah radosti stvaranja, sjećam se da sam bila oduševljena svojim prvim naušnicama (i još sam)! Svima sam ih pokazivala! I svi su dobro reagirali! Odmah sam napravila nekoliko pari i podijelila ih!
Nakon tih par tjedana vratila sam se u Zagreb i nastavila razmišljati o veselju koje me je preplavilo dok sam radila te naušnice. I tako je nekako, podsvjesno, počela nicati ideja o stvaranju za druge.
Trebalo je, za početak, smisliti ime.... E, malo sam se mučila oko toga. I danas ne znam koliko je ime zvučno i pamtljivo, ali meni je drago jer ima razlog zašto je TIĆ tić!* Nakon imena trebalo je osmisliti nekakv logo (tu je gore prvi ručno crtani logo kojeg sam kasnije ipak zamijenila nešto ljepšom TIĆicom), kupiti još materijala, napraviti blog, pa Facebook stranicu... Mic po mic je krenulo i ide još uvijek.

Voljela bih da jednog dana mogu i živjeti od ovog mog hobija. Kako točno to ja zamišljam neću vam reči, ne još. A kad snovi više to ne budu nadam se da ćete biti u blizini da to podijelim s vama!
*Moj dragi je razlog! Njegovo prezime završava na tić, a vjerojatno i vi koji ne živite u Dalmaciji znate da je tić zapravo ptić(ica)?!